Skip to content
Абонамент
+359 / 893 476 989 [email protected]

Италия срещу Англия на „Уембли“ (11/07/2021) (Губещ)

Събитие:

Италия - Англия

Начало от:

11/07/2021 - 22:00

Анализ на прогнозата

Сподели:

Италия – Англия /11/07/2021 – 22:00

Както всичко хубаво, така и Евро 2020 е в навечерието на своя край. Бих казал, че отборите участници ни направиха свидетели на един страхотен форум на който имаше от всичко. Красив и резултатен футбол, както и множество изненади. Днес от 22:00 часа в храма на футбола „Уембли“ един срещу друг в спор за ценният трофей ще се изправят Италия и Англия.

Интересно е как след страхотното представяне на „Скуадра адзура“ в груповата фаза почти всики побързаха да нарочат воденият от Роберто Манчини състав за фаворит в турнира. Още на 1/8- финалите обаче се видя, че тима има своите слабости и успя да се наложи над Австрия чак в продълженията. Вярно е, че след това в наглед по- сложният мач срещу Белгия отбора показа по- добра игра и спечели с по- голяма лекота. Това разбриа се доказва за пореден път, че не бива да си правим изводи от даден мач спрямо предстоящ такъв. Италия показа много здрава психика и отборен дух в полуфиналът с Испния. Спокойно можем да каже, че в хода на мача играчите на „Лафурия Роха“ имаха инициативата и доминираха над своя съперник. Все пак след доза късмет и по- здрава психика италиянците се класираха за безценният финал на „Уембли“ след изпълнение на дузпи. Аз мисля, че контузиите на Пелегрини и Спинацола ще окажат негативно влияние върху играта на Италия, тъй като вече видяхме леки колебания в изявите на Емерсон. Друго на което трябва да се обърне внимание е силното представяне на халфовата линия в лицето на Верати, Жоржиньо и Барела, като поне за мен те са и в основата на добрите резултати на „скуадрата“. Интересно е да видим дали Роберто Манчеини ще предприеме някакви вътрешни рокади спрямо играта на Англия, но поне за сега това изглежда малко вероятно. Мисля, че опитният Джорджио Киелини също на моменти показва, че започва да се пропуква под серизоен натиск, а днес такъв от страна на Англия със сигурност ще има.

Italy vs Spain hits and misses: Alvaro Morata goes from hero to villain | Football News | Sky Sports

Що се отнася до Англия те бяха сред предварителните фаворити в надпреварата. Причините за това са много, но в основна се превърна факта, че по пътя си до финала отбора изигра само един мач извън Лондон. Несъмнено това е огромно предимство, а сега за финала се очаква на „Уембли“ да има около 90 хиляди екзалтирани фена. Подобно на Италия към момента и англичаните се славят с отлична защита, като едва на полуфиналът срещу Дания бе допуснат и първия гол в мрежата на Джордан Пикфорд. Въпросният мач се разви доста сложна за Гарет Саутгейт и играчите му след като след страхотно изпълнен пряк свободен удар от страна на Дамсгард „Червеният динамит“ успя да вземе аванс в резултата. Все пак „Трите лъва“ успяха да изравнят още преди почивката, но през втората част така и не съумяха да наложат сериозен превес в играта. Стигна се до продължения в които Англия се събуди и започна да атакува непрестанно. Изглеждаше сякаш е само въпрос на време вратата пазена от Каспер Шмайхел да бъде превзета, но това се случи по един доста спорен начин. Холандският съдия Дани Маккели отсъди дузпа „фантом“ в полза на Англия, която Хари Кейн първоначално порпусна, но след това успя да довкара. Така според мнозина Саутгейт и играчите му незаслужено ще играят на финала, но ако трябва да бъдем реалисти Англия игра доста по- силно от съставът на Дания.

England vs Denmark: Euro 2020 second semi-final | Euro2020 News | Al Jazeera

Няма да навлизам в подробности относно клишетата, че това е финал и всичко може да се случи. Всички знаем, че това е така но все пак ще ви дам прогноза на която можете да инвестирате с по- малки суми. Като основен аргумент ще изпозлвам факта, че със сигурност Англия разполага с по- широк състав. Качеството на резервната скамейка на „Трите лъва“ е по- голямо, а след толкова дълъг сезон и изморителния турнир това е от голямо значение. Много е вероятно мачът да се реши след редовните 90 минути, а тогава с по- свежи и качествени резерви ще разполага съставът на Англия. Сами видяхте какво се случи в двубоят с Дания, а „сърцето“ на италиянската защита в лицето на Бонучи и Киелини определено не се намира в разцвета на силите си. Спрях се на маркета Англия да спечели трофея, като поне според ставките са напълно справедливи. Не забравяйте и това, че двубоят ще се изиграе в Лондон на „Уембли“.

Тук можете да видите още анализи и прогнози:Прогнози

Нашата прогноза

Да Спечели Трофея: Англия @ 1.80
Back To Top
Пускане на видеото

Стани наш Партньор

Започни да печелиш от Смартбол!
научи повече тук: Условия

Не ПРОПУСКАЙ прогноза!

Вземи своята доза спорт от SMARTBALL! Присъедини се към нашите социални мрежи сега!