Стартира дългоочакваното дело срещу Манчестър Сити

2024-09-16

Днес бе дадено начало на дългоочакваното дело срещу Манчестър Сити, свързано с обвиненията за нарушаване на финансовите правила на Премиър лийг. Срещу клуба са повдигнати 115 обвинения, а процесът, според прогнозите, ще продължи около десет седмици. Мястото на провеждане на заседанията не бе официално разкрито, но местната преса успя да открие локацията. Делото се води в Международния център за разрешаване на спорове в сърцето на Лондон, само на няколко минути пеша от катедралата Сейнт Пол. На място бе забелязан и водещият адвокат на Манчестър Сити, лорд Патрик Паник.

От общо 115 обвинения срещу “гражданите” 54 са за предоставяне за предоставяне на неточна и некоректна финансова документация за актуалната финансова ситуация на клуба между сезон 2009/10 до сезон 2017/18. Това не е позволило на комисията, която отговаря за финансовия феърплей, да разполага с реалната картина на приходи на клуба при взимането на решения.

Станете част от нашите прогнози

Закупете нашия пакет с прогнози и получете достъп до експертни анализи и точни предвиждания. Независимо дали сте начинаещ или опитен, нашите прогнози ще ви помогнат да направите информирани решения. Осигурете си предимство с нашия пакет и увеличете шансовете си за успех!