Бивши футболисти посочиха ключовите предимства на Астън Вила в Шампионската лига.

2024-09-17

Отборът на Астън Вила се завръща в най-престижния европейски турнир след 42 години отсъствие. През пролетта на 1982 г. бирмингамският клуб изненада мнозина, като завоюва трофея в Купата на европейските шампиони. На финала в Ротердам, англичаните победиха Байерн Мюнхен с 1:0

Астън Вила ще дебютира в турнира под името Шампионска лига, като това ще се случи във вторник вечер с гостуване на Йънг Бойс в среща от първия кръг на груповата фаза. Въпреки че представителят на Висшата лига изглежда неопитен в настоящия формат на турнира, това не означава, че липсват ключови предимства.

Според бивши футболисти на клуба, основните козове на Вила са мениджърът Унай Емери и вратарят Емилиано Мартинес, главно заради техния богат опит. Испанският треньор е носител на четири трофея от Лига Европа и има един загубен финал, докато Мартинес е световен шампион с Аржентина след триумфа на Мондиала в Катар.

Унай Емери надминава всички очаквания за развитието на клуба. Името му само по себе си говори за успех, тъй като винаги е бил сред най-успешните треньори. Да изведеш Астън Вила от 16-о място до участие в Шампионската лига е изключително постижение,” коментира Ахмед Елмохамади, който игра за клуба между 2017 и 2021 г.

“Играл съм на терена с Езри Конса, Джон Макгин и Оли Уоткинс. Нивото, на което се намират в момента, е невероятно. Емери пое клуба в труден момент, а сега го издига на съвсем различно ниво. Самият аз бих искал да имам мениджър като него,” добави Ахмед Елмохамади.

Бившият египетски национал участва в специално събитие на Betano, проведено на базата на Астън Вила. На него присъстваха и двама от футболистите, спечелили КЕШ през 1982 г. — защитникът Кени Суейн и вратарят Найджъл Спинк.

“Още преди да дойде във Вила, уважението към Емери беше голямо заради успехите му. Но свършената от него работа в клуба сега се вижда във всяка област. Неговото внимание към детайлите е впечатляващо. Унай успява да извлече максимума от всяка ситуация,” сподели Спинк.”

“Този мениджър е изключителен професионалист. Това беше видно и в Арсенал, въпреки че там срещна известни трудности с отбора. Въпреки това, резултатите му — особено европейските трофеи — говорят сами по себе си,” подчертава Кени Суейн.

Бившият вратар Найджъл Спинк е впечатлен от класата на Емилиано Мартинес: “Емилиано е сред тримата най-добри вратари в света в момента. Той притежава този типичен латиноамерикански плам в очите, но същевременно излъчва спокойствие. Дибу е внушителен за противниковите нападатели и е отличен при спасяванията, центриранията и подаванията. Затова бих искал да кажа ‘Благодаря’ на Арсенал, че го пуснаха да си тръгне и да дойде при нас.”

Станете част от нашите прогнози

Закупете нашия пакет с прогнози и получете достъп до експертни анализи и точни предвиждания. Независимо дали сте начинаещ или опитен, нашите прогнози ще ви помогнат да направите информирани решения. Осигурете си предимство с нашия пакет и увеличете шансовете си за успех!