Бирмингам се наложи над Рексъм в “холивудското” дерби в Англия

2024-09-17

Отборът на Бирмингам Сити надделя над Рексъм с 3:1 в двубой от английската Лига 1. Така тимът, който е собственост на легендарния американски футболист Том Брейди, постигна победа срещу клуба на холивудската звезда Райън Рейнолдс в зрелищното „холивудско“ дерби на Англия.

Райън Рейнолдс и Роб МакЕлхени придобиха Рексъм през 2021 г., докато Том Брейди стана съсобственик на Бирмингам Сити, закупувайки малка част от клуба от компанията „Найтхед Кепитъл Мениджмънт“ през 2023 г. Според Би Би Си, това се смята за най-големия мач в историята на английската трета дивизия до този момент.

Седемкратният шампион от Супербоул, Том Брейди, наблюдава мача от ложите заедно с приятеля си Дейвид Бекъм, като стана свидетел на ранното откриване на резултата от Джак Мариът за Рексъм още в третата минута. Бирмингам обаче бързо отговори с гол на Джей Стансфийлд. Именно Стансфийлд изведе Бирмингам напред в началото на второто полувреме, а японският халф Томоки Ивата оформи крайното 3:1. Кристиян Билик от Бирмингам получи червен картон четири минути преди края на мача, но отборът от Уелс не успя да се възползва от численото предимство. Двата тима делят първото място в класирането с по 13 точки.

Станете част от нашите прогнози

Закупете нашия пакет с прогнози и получете достъп до експертни анализи и точни предвиждания. Независимо дали сте начинаещ или опитен, нашите прогнози ще ви помогнат да направите информирани решения. Осигурете си предимство с нашия пакет и увеличете шансовете си за успех!